DOWNLOAD

Previous
Next

από τους φίλους ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
της HOMEOSTASIS
ειδικές προσφορές για τους
αναγνώστες του ganoderma πατήστε εδώ.

Η ανεξάρτητη αρθρογραφία στο blog χρειάζεται τη συνδρομή σας.
Υποστηρίξτε το ganodermareview.gr
με 1€, διαρκεί ένα λεπτό.
Πατήστε εδώ. Σας ευχαριστούμε.

Κοινοποίηση:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Χρήση και Ενδείξεις Τα Lactobacillus acidophilus είναι βακτηριακοί μικροοργανισμοί που παράγουν γαλακτικό οξύ και αποτελούν μέρος της φυσιολογικής χλωρίδας του Λεπτού Εντέρου. Τα Acidophilus λαμβάνονται κυρίως ως προβιοτικά, για την αποκατάσταση ή διατήρηση της υγιούς μικροβιακής χλωρίδας. Το Acidophilus έχει επίσης χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση της διάρροιας, του συνδρόμου του ευερέθιστου εντέρου, της δυσανεξίας στη λακτόζη, λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος, και λοιμώξεων όπως αυτές που προκαλούνται από την Candida albicans . Διατίθεται σε διάφορες μορφές από κάψουλες έως συστατικό στα γιαούρτια.

Επισκόπηση Αλληλεπιδράσεων

Το Acidophilus είναι ένας βακτηριακός οργανισμός και ως εκ τούτου μπορεί να οδηγήσει σε συστηματική λοίμωξη σε ανοσοκατασταλμένους ασθενείς, αν και αυτό συμβαίνει πολύ σπάνια.

Αcidophilus & Antibacterials (Αντιβιοτικά)

Τα Lactobacillus acidophilus είναι αναερόβια θετικά κατά gram βακτήρια. Μπορούν να ανασταλούν ή να σκοτωθούν από αντιβιοτικά που είναι αποτελεσματικά έναντι αυτού του τύπου βακτηρίων. Τέτοια αντιβιοτικά είναι η αμπικιλλίνη, η βενζυλοπενικιλίνη, οι κεφαλοσπορίνες, η χλωραμφενικόλη, η κλινδαμυκίνη, η ερυθρομυκίνη, η γενταμικίνη, η οξυτετρακυκλίνη, η πενικιλλίνη, η στρεπτομυκίνη, η τετρακυκλίνη και η βανκομυκίνη. Τα αντιβιοτικά σκοτώνουν ή αναστέλλουν την ανάπτυξη βακτηρίων μέσω διάφορων μηχανισμών. Ανάλογα με το συγκεκριμένο στέλεχος του acidophilus και το αντιβιοτικό, το επιθυμητό φυσιολογικό αποτέλεσμα του acidophilus στον οργανισμό μπορεί να μειωθεί σημαντικά ή ακόμη και να καταργηθεί από τα αντιβιοτικά.
Η πρόσληψη προβιοτικών από ανοσοκατασταλμένους ασθενείς θα πρέπει να γίνεται με μεγάλη προσοχή ή ίσως και να αποφεύγεται. Σημειώνεται η συχνή σύσταση από τους θεράποντες Ιατρούς σε ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση και οι οποίοι είναι ανοσοκατασταλμένοι να αποφεύγουν τρόφιμα όπως τα γιαούρτια.

Αcidophilus & Ισοφλαβόνες Σόγιας

Επίσης δεν φαίνεται να έχει κλινικά σημαντική επίδραση στον μεταβολισμό των ισοφλαβονών της σόγιας Σε μια τυχαιοποιημένη μελέτη σε 20 γυναίκες που είχαν υποβληθεί σε θεραπεία με επιτυχία για καρκίνο του μαστού και σε 20 γυναίκες χωρίς ιστορικό καρκίνου δόθηκε προϊόν απομόνωσης πρωτεΐνης σόγιας που περιέχει 640mg/kg ισοφλαβόνες ημερησίως με προβιοτικά (Lactobacillus acidophilus και Bifidobacterium longum), για 42 ημέρες. Σε γενικές γραμμές, τα προβιοτικά δεν επηρέασαν τις συγκεντρώσεις των ισοφλαβονών στο πλάσμα και στις δύο ομάδες. Δεν αναφέρθηκαν ανεπιθύμητες ενέργειες στη μελέτη. Σε μια άλλη μελέτη, το ίδιο προβιοτικό δεν επηρέασε την δράση των ισοφλαβονών στη μείωση της χοληστερόλης. Η αύξηση του πληθυσμού των προβιοτικών στο έντερο δεν φαίνεται να έχει κλινικά σημαντική επίδραση στον μεταβολισμό των ισοφλαβόνων σόγιας. Σημειώστε ότι ο μεταβολισμός των ισοφλαβόνων είναι μεταβλητός, λόγω των διαφορών στη χλωρίδα του εντέρου μεταξύ των ατόμων και, επομένως, τα αποτελέσματα οποιασδήποτε αλληλεπίδρασης μεταξύ acidophilus και isoflavones είναι πιθανό να διαφέρουν μεταξύ των ατόμων.

Acidophilus & Sulfasalazine (Σουλφασαλαζίνη)

Το Acidophilus δεν φαίνεται να επηρεάζει τη φαρμακοκινητική της σουλφασαλαζίνης. Σε μια μελέτη, δώδεκα ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα οι οποίοι είχαν λάβει σουλφασαλαζίνη για περισσότερο από τρεις μήνες, έλαβαν ένα προβιοτικό που περιείχε Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium lactis και Streptococcus salivarius ταυτόχρονα για επτά ημέρες. Το προβιοτικό δεν επηρέασε τη φαρμακοκινητική της σουλφασαλαζίνης. Της σουλφασαλαζίνης θεωρείται γενικά ότι «ενεργοποιείται» ο μεταβολισμός της, για να απελευθερώσει 5-αμινοσαλικυλικό οξύ, από βακτήρια στο παχύ έντερο. Με την εισαγωγή περισσότερων βακτηρίων, ο μεταβολισμός της θα μπορούσε να αυξηθεί. Ο μεταβολισμός της μπορεί επίσης να συμβεί νωρίτερα, στο λεπτό έντερο, το οποίο θα μπορούσε να είναι επιβλαβές καθώς ένας άλλος μεταβολίτης της η σουλφαπυριδίνη, απορροφάται γρήγορα από το λεπτό έντερο και μπορεί να συμβάλει σε νεφρική τοξικότητα.

Σχετικά άρθρα της κατηγορίας