DOWNLOAD

Previous
Next

από τους φίλους ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
της HOMEOSTASIS
ειδικές προσφορές για τους
αναγνώστες του ganoderma πατήστε εδώ.

Η ανεξάρτητη αρθρογραφία στο blog χρειάζεται τη συνδρομή σας.
Υποστηρίξτε το ganodermareview.gr
με 1€, διαρκεί ένα λεπτό.
Πατήστε εδώ. Σας ευχαριστούμε.

Κοινοποίηση:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Ερωτήματα για τα Natural Medicines

Ο Ιπποκράτης λέγεται ότι διατύπωσε το ¨Η ΤΡΟΦΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΟΦΗ ΣΟΥ¨. Ακόμα και αν αμφισβητείται από αρκετούς ιστορικούς ότι το είπε, είναι βέβαιο και διαχρονικά αποδεδειγμένο το αληθές του, δηλαδή ότι η διατήρηση της εύρυθμης λειτουργίας του Οργανισμού εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από την ποιότητα, την ποικιλία και την ποσότητα της Τροφής που είναι εγγενώς προσδιορισμένες, όπως σε όλα τα θηλαστικά, αλλά και με την βούληση του να επιλέγει με τι θα τραφεί. Άλλοι παράγοντες με μεγαλύτερη η μικρότερη σημαντικότητα στην εύρυθμη λειτουργία του Οργανισμού είναι η έκφραση του μοναδικού για τον κάθε οργανισμό γονιδιώματος του (DNA), το περιβάλλον που διαβιεί, που εργάζεται, που συναναστρέφεται καθώς και οι συνθήκες του εξωτερικού περιβάλλοντος στις οποίες ο Οργανισμός έχει θαυμαστή ικανότητα προσαρμογής.

ΤI είναι τα natural medicines (συμπληρώματα διατροφής)

Είναι συστατικά που χρειάζεται ο Οργανισμός για να λειτουργεί εύρυθμα και βρίσκονται στις Τροφές, στο νερό, στα πετρώματα, και στα βότανα (ρίζες, βλαστοί, φύλλα και καρποί). Είναι Αμινοξέα, Πεπτίδια (μερικά αμινοξέα συνδεδεμένα μεταξύ τους), Πρωτεΐνες (πεπτίδια συνδεδεμένα μεταξύ τους), Υδατάνθρακες και Πολυσακχαρίτες , Βιταμίνες, Ιχνοστοιχεία (μέταλλα -Σίδηρος κλπ.-, Ανιόντα και Κατιόντα στοιχεία – Νάτριο κλπ.-). Επίσης συστατικά από βότανα που ενέχουν φαρμακολογική και τοξική δράση στα κύτταρα και τους ιστούς του οργανισμού. Υπάρχουν πολλά φάρμακα για την θεραπεία και αντιμετώπιση νόσων, που συνταγογραφούνται από τους Ιατρούς σε ασθενείς, που έχουν βοτανική προέλευση αλλά δεν εμπίπτουν στον ορισμό natural medicines (συμπληρώματα διατροφής) π.χ. η διγοξίνη η η Ταξόλη.

ΠΟΥ τα βρίσκουμε τα natural medicines ( συμπληρώματα διατροφής)

Συσκευασμένα, από εταιρίες φαρμακευτικές η και άλλες που τηρούν τις προδιαγραφές παραγωγής και επεξεργασίας, που επιβάλλει η ΕΕ, είτε ως τιτλοποιημένα είτε ως πρώτη ύλη σε δισκία, κάψουλες, σιρόπια κλπ., πωλούνται στα φαρμακεία, στα καταστήματα βιολογικών προϊόντων, στα Super Market, στο διαδίκτυο, στα ιδιωτικά κανάλια διανομής πχ τηλεπωλήσεις και ενίοτε στα γυμναστήρια η ακόμα και χέρι με χέρι. Επίσης μετά από ειδικές άδειες σαν πρόσθετα σε τρόφιμα πχ Γάλα με προσθήκη βιταμίνης D.

Γνώμη μας, που την στηρίζουμε και με τον λόγο μας και τις εκδόσεις μας, είναι ότι ανεξάρτητα από ποιο σημείο η με ποια μέθοδο πώλησης διατίθεται, πρέπει αυτός που το πουλά να είναι πιστοποιημένος γνώστης των natural medicines. Δεν είναι ζαχαρωτά η δημητριακά η σοκολάτες κλπ.

ΠΩΣ και ΠΟΤΕ λαμβάνουμε τα natural medicines ( συμπληρώματα διατροφής)

α. Σε περιπτώσεις που θέλουμε να ενισχύσουμε την κυτταρική λειτουργία (δια του μηχανισμού της Ομοιόστασης) εξαιτίας μη λήψης (ποιότητα και ποσότητα) της απαιτούμενης τροφής η μίας αυξημένης και εντατικής δραστηριότητας που υποβάλλεται ο Οργανισμός μας, τότε μετά από ορθή και έγκυρη πληροφόρηση μας από την βιβλιογραφία και την συμβουλή Πιστοποιημένου Γνώστη των Natural Medicines (Συμπληρώματων Διατροφής), τα λαμβάνουμε για συγκεκριμένο χρονικό διαστημα με η χωρίς διάλλειμα μέχρις να σταματήσει η εντατική δραστηριότητα η / και αποκαταστήσουμε την ποσότητα και ποιότητα της τροφής μας.

β. Σε περιπτώσεις χρόνιων καταστάσεων στον οργανισμό η προληπτικά (αν είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα προκύψει μια δυσλειτουργία). Παράδειγμα: Το κάπνισμα καταστρέφει την βιταμίνη C στον οργανισμό. Αν ο καπνιστής δεν διακόψει το κάπνιομα είναι σημαντικό για την κυτταρική λειτουργία να λαμβάνει Βιταμίνη C σε εστερική και μόνο μορφή 500 εως 1.500 mg καθημερινά.

γ. Σε περιπτώσεις που υπάρχουν διαπιστωμένες νοσηρές καταστάσεις πχ λιπώδης εκφύλιση του ήπατος από κατάχρηση αλκοολ MAZI με την ενδεδειγμένη θεραπεία που έχει χορηγήσει ο Ιατρός θα μπορούσε να ληφθεί συμπληρωματικά με την συμβουλή ειδικών το λεγόμενο γαϊδουράγκαθο μαζί με L – Carnitine επί μακρόν προς ενίσχυση της λειτουργίας των κυττάρων του ήπατος για να επουλώσει μόνος του την βλάβη.

Πόση ποσότητα να λαμβάνουμε από τα natural medicines ( συμπληρώματα διατροφής)

Είναι προφανές, και για αυτό λέγονται natural medicines, ότι παρόλο που ο Οργανισμός έχει την ικανότητα να απεκκρίνει την περίσσεια της λαμβανόμενης ποσότητας, εν τούτοις σε υψηλές δόσεις παρουσιάζουν παρενέργειες και σπανιότερα τοξικότητα. Πρόσληψη μικρών ποσοτήτων πρακτικά δεν επιφέρουν καμία αξιόλογη συνδρομή στην λειτουργία των κυττάρων. Η έγκυρη πληροφορία από την βιβλιογραφία και η συμβουλή των ειδικών μπορεί να καθορίσει την πιο κατάλληλη δοσολογία με σσφάλεια.

Γιατί να λαμβάνουμε τα natural medicines ( συμπληρώματα διατροφής). Τα χρειάζεται ο Οργανισμός μας.

Στην πορεία της εξέλιξης του είδους μας χρησιμοποιήθηκαν ανακαλύψεις και διαπιστώσεις από την παρατήρηση για την δράση των natural medicines, παρόλο που δεν υπήρχε η επιστημονική γνώση για τους μηχανισμούς της κυτταρικής λειτουργίας και κατά επέκταση του Οργανισμού Η επιλογή της Τροφής είναι μετά την βρεφική ηλικία στη ελεύθερη κρίση των Ανθρώπων. Όταν διαταράσσεται η κυτταρική λειτουργία από οτιδήποτε ο Οργανισμός έχει από την Φύση την ικανότητα να επαναφέρει την καλή λειτουργία στα κύτταρα του χρησιμοποιώντας συστατικά από την Φύση (Αυτό δεν είναι πάντα επιτυχές, και για αυτό τον λόγο οι άνθρωποι πρέπει να προσφεύγουν στην ιατρική επιστήμη). H πρόσληψη των natural medicines συνδράμει τον Οργανισμό με συστατικά σε επάρκεια προκειμένου να επιτελέσει αυτός μέσω της ομοιόστασης την ικανότητα του να “αυτοθεραπεύεται” (own power of healing).

Είναι αλήθεια και γεγονός αναμφισβήτητο ότι η ανάγκη για χρήση των natural medicines είναι μειωμένη όταν ο Οργανισμός δεν έχει εγγενείς δυσλειτουργίες, τρέφεται με ισόρροπο τρόπο και με μη επεξεργασμένες τροφές (συνεπείς με την φύση), και δεν υποβάλλεται σε υπερβολικό στρές. Έως να το επιτύχουμε, με φειδώ, αληθινή γνώση, έγκυρη πληροφόρηση, ορθή κρίση και με την συμβουλή των ειδικών, τα χρησιμοποιούμε.

Σχετικά άρθρα της κατηγορίας